Autor: Joanna Moździerz
23 maja 2023r.uczniowie oddziału medycznego z Joanną Moździerz wzięli udział w warsztatach oznaczania składników mineralnych w miodach, sokach i produktach zbożowych za pomocą spektrometru ICP-OES, w pracowni pani profesor Iwony Mystkowskiej. Pracownia znajduje się w Regionalnym Centrum Badań EKO-TECH Akademii Bialskiej. Następnie wysłuchali ciekawego wykładu pani magister Anny Śnieć ,,Jak jest słodycze i nie tyć”. Po wykładzie degustowaliśmy zdrowe słodycze i koktajle oraz poddaliśmy się analizie składu ciała na aparacie TANITA. Można było również zasięgnąć porady pani dietetyk. Były to dobrze spędzony czas. Zajęcia bardzo ciekawe. Dziękujemy!
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Uczelnia dostępna dla wszystkich, numer POWR 03.0500-00-A050/20
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce oraz o naszej polityce prywatności.
Czytaj więcej